5 Смачних дієтичних страв зі шпинатом

Існує величезна кількість різних систем здорового харчування для зниження ваги, поліпшення самопочуття і здоров’я в цілому. Багато продуктів входять в категорію корисних і вкрай необхідних для вживання. До них відноситься і шпинат. Він дуже популярний за кордоном. З шпинату можна готувати страви як на перше, так і на друге і навіть десерти. Існує можливість придбати його у вигляді консервів або замороженим. На сучасному етапі, свіжу зелень знайти в продажу не проблематично круглий рік і поповнити запас корисних речовин. Особливо актуально навесні, коли організм гостро потребує вітамінів та мікроелементів.

Шпинат і дієтичне харчування

У дитинстві ми всі любили мультик про моряка тато, який за допомогою шпинату відновлював сили. Це, звичайно ж, рекламний мультфільм, але в ньому є істина. Зокрема про те, що цей вид зелені – незамінний продукт для здорового харчування. Корисні властивості шпинату полягають в тому, що він містить практично всю таблицю Менделєєва, а так само поліненасичені жирні кислоти, амінокислоти, необхідні для правильного обміну речовин, злагодженої роботи травної системи і всього організму.

В їжу цей чудовий продукт можна вживати у вигляді супу, салату, соусу і просто сирим. Багато хто не любить шпинат через те, що у нього немає яскраво вираженого смаку. Ті ж петрушка, кріп або щавель не тільки володіють оригінальним смаком, але і впливають на всі страва і його смакові якості. Придбати смак допоможуть додаткові складові страви, в тому числі прянощі. Поєднувати шпинат можна з різними продуктами. Для дієтичного харчування, краще використовувати корисні інгредієнти.

А зараз пропоную Вам 5 рецептів смачних і корисних страв зі шпинатом. Готуйте з задоволенням. їжте на здоров’я!

Грибний суп зі шпинатом

Для приготування необхідно:

Відварити 300 грам очищеного і подрібненого в вигляді кубиків, картоплі в 1 л води. Під час кипіння додати сиру цибулину і часточку часнику. Після того, як картопля звариться, цибулю і часник прибрати.
У сотейник помістити 60 г вершкового масла, додати подрібнені дві невеликі цибулини, 300 г печериць і така ж кількість шпинату. добре протушкувати.
До готовим грибам і шпинату додати варену картоплю і все подрібнити блендером.
Залити водою в якій варилася картопля і дати настоятися близько 15 хвилин.

запіканка

Готувати не складно:

Пол кілограма картоплі помити, очистити і зварити разом з морквою. Її потрібно не менше 100 грамів.
Готові продукти подрібнити блендером в однорідну масу.
Додати сіль і 3 сирих курячих яйця.
300 грамів курячого філе пропустити через м’ясорубку разом зі шпинатом. Його потрібно не менше 200 грамів. Готову масу посолити і додати спеції за смаком.
У форму для випікання помістити шар маси з картоплі і моркви, потім куряче м’ясо з шпинатом. Зверху знову викласти залишки картопляної маси.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Готується запіканка не менше 40 хвилин.
Подавати як окрему страву або з будь-яким дієтичним соусом.

Салат зі шпинатом і яйцем

страва готується в такий спосіб:

2 курячих яйця необхідно відварити, очистити і подрібнити.
200 грамів шпинату ретельно промити і додати до яєць. Можна в подрібненому вигляді або цілі листя.
Заправляти будь-яким рослинним маслом, що не жирним йогуртом.
Для більш насиченого смаку і калорійності можна додати грам 250 бекону.
Сіль за смаком.

Сирні ньокки зі шпинатом

Готується дане страва наступним чином:

Підготувати 200 грам шпинату – промити ретельно і відокремити від стебла. Скласти в глибокою посудину і залити окропом. Приблизно через хвилину, викласти шпинат на кухонний рушник і добре віджати.
Невеликий пучок петрушки промити.
У чашу блендера помістити шпинат, петрушку і 3 зубчики часнику. Змішати в однорідну масу.
У глибоку миску скласти 150 грамів сиру, готову шпинатну масу з блендера, 85 грамів борошна, 2 сирих курячий яйця, улюблені спеції, в тому числі мускатний горіх, мелений перець.

  • Замісити тісто.
  • У каструльці закип’ятити воду.
  • З тіста сформувати "ковбаску" і нарізати невеликими шматочками.
  • Кидати шматочки тіста в киплячу воду відразу по кілька штук.
  • Виймати шумівкою і складати в посудину з кришкою.
  • Подавати зі сметаною, тертим твердим сиром, йогуртом.

Пиріг з начинкою

Приготування пирога не займе багато часу і сил. Це смачне страва готується в такий спосіб:

Готове листкове тісто – півкілограма, розморозити.
Шпинат можна брати консервований або сирої. Консерви достатньо однієї банки, листя шпинату потрібно не менше 300 грамів.
У зелень для начинки необхідно додати 1 ціле сире куряче яйце і ще жовток. змішати.
Натерти 100 грамів твердого сиру і подрібнити таку ж кількість сиру "фета". Змішати з іншими інгредієнтами, тобто, шпинатній масою.
Тісто не розгортати, а нарізати смужками. Кожна смуга шириною не більше 5 см. Всього буде 5 або 4 смуги.
На кожну смужку уздовж потрібно викласти начинку, а краї защипати. Вийдуть такі джгутики.
На деко джгути з начинкою викладати таким чином, щоб вони розмістилися у вигляді спіралі.
Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати 25 хвилин.
Як тільки почне лунати аромат, пиріг потрібно змастити сирим яйцем, посипати кунжутом і повернути в духовку до повного приготування.

Існує велика кількість різних дієтичних страв на основі шпинату. Нові ідеї можна почерпнути з відео:

Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов’язкове!

Дорогі наші читачі. Будь ласка, якщо Вам подобається наш сайт, послухати відгуки щодо оцінку на нього в Яндексі. Відгуки на жіночий сайт Ви можете написати на своїй Публічної сторінці і в яндекс.браузер.

Добрі новини: у нашого сайту вже є відмінні відгуки, подивитися їх завжди можна в адресному рядку яндекс.браузер: там вказано їх загальна кількість і "якість". Ми дуже сподіваємося, що Ваш відгук буде прикрашати адресний рядок браузера – будь ласка, не проходьте повз. Допоможіть нам стати краще! Ми всіх Вас дуже любимо, бажаємо Вам міцного здоров’я, багато радості в житті і щастя!

Інформація в даній статті носить ознайомчий, а не рекомендаційний характер. Будь ласка, не займайтеся самолікуванням, обов’язково консультуйтеся з фахівцем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code