6 Харчових добавок, які роблять нас товстими
Ви можете дуже легко схуднути за допомогою збалансованого низькокалорійного харчування – напевно, всі чули про це. Це вірно. Однак все одно багатьом людям складно знизити вагу. Причиною тому можуть бути особливі речовини – добавки, які заховані в їжі і не дають організму схуднути.
ефект добавок
Підсолоджувачі, підсилювачі смаку, размягчители і навіть натуральні речовини можуть мати великий вплив на масу тіла. Вони особливо часто зустрічаються в продуктах, які ви вживаєте, коли хочете схуднути, – наприклад, в легенях продуктах з позначкою light.
У всіх цих речовин є одна спільна риса: вони посилають організму помилкові сигнали і таким чином викликають плутанину в відчутті голоду і ситості.
результат: Ви їсте більше, чим планували, у вас підвищений апетит. Само собою зрозуміло, що схуднути буде набагато складніше. Тому уважно прочитайте наступну інформацію, запам’ятайте харчові добавки і вивчайте упаковки продуктів. Правило говорить: ворог розпізнано – ворог вигнаний.
Аспартам є лідером на ринку підсолоджувачів в Європі і Америці і в основному використовується в легких продуктах і жувальну гумку.
Аспартам збиває з пантелику організм. Тому що наш мозок сприймає солодкий смак в зв’язці з калорійністю, як, наприклад, у випадку зі звичайним цукром. Якщо організм зауважує, що він отримав тільки смак, але не отримав енергію, він негайно знову посилає сигнали голоду, які спонукають нас є швидше і більше. Так виникають атаки голоду.
як розпізнати? E951, сіль аспартама-ацесульфама або позначка «містить джерело фенілаланіну» – це і є шкідливий аспартам.
Глутамат – підсилювач смаку, який використовується в багатьох продуктах. Наприклад, в овочевих бульйонах, чіпсах, соусах і азіатських стравах.
Незабаром після прийому підсилювача смаку концентрація гормону схуднення лептину знижується. Це змушує мозок посилати сигнали голоду.
слідство: Ви їсте більше, чим потрібно вашому організму, і набираєте вагу.
як розпізнати? Речовина відомо як E620, глутамінова кислота або глутамат натрію. Але глутамат також міститься в дріжджовому екстракті.
3. гуанілова кислота
Гуанілова кислота – підсилювач смаку, який в основному використовується для ароматизації супів, соусів, м’ясних, овочевих продуктів, готових страв, піци, закусок.
Підсилювач смаку розкриває повний аромат солоної їжі. Проблема в тому, що сіль викликає звикання. Чим більше солі ми їмо, тим більше її вимагає наш мозок. В результаті люди схильні є більше, а тяга до солоної їжі, наприклад, чіпсів і піци, постійно посилюється.
як розпізнати? Підступний підсилювач смаку ховається за E626, гуанілова кислотою або гуанілат.
Як випливає з назви, фруктоза міститься у фруктах. Але вона також використовується у фруктових йогуртах або як підсолоджувач в дієтичних продуктах. Нещодавно її стали додавати і в несолодкі страви, наприклад, м’ясні салати.
Незважаючи на те, що фруктоза є натуральним живильною речовиною, вона вміє обманювати наш мозок. При споживанні звичайного цукру організм виділяє гормон ситості лептин, але це не відноситься до фруктози.
результат: Хоча ви поглинаєте енергію, центр апетиту залишається активним. Ви продовжуєте є і, відповідно, споживаєте дуже багато калорій, які потім перетворюються в жирові відкладення.
як розпізнати? Будь то фруктоза, фруктова насолода, насолода яблучного фрукта або навіть глюкозно-фруктозний сироп – за всіма цими термінами ховається фруктовий цукор.
Це надзвичайно сильний підсолоджувач, який використовується в дієтичних напоях, десертах і джемах.
Солодкуватий смак штучного цукру може привести до перевиробництва інсуліну. Це контрпродуктивно для нашого ваги, тому що інсулін змушує організм накопичувати калорії, а потім зберігати їх у вигляді жирових запасів.
як розпізнати? Цей ворог фігури позначається як E952, цикламат або ціклогексілсульфонаміновая кислота.
6. Бісфенол і фталати
Бісфенол А використовується для покриття пластикових контейнерів, банок для напоїв і консервів. Фталати приховані в пластифікатора в пластиковій упаковці, плівках, пакетах і кришках.
Бісфенол А пригнічує гормон адипонектин. Він потрібен, серед іншого, для захисту організму від природних «небезпек», наприклад, ожиріння. Простіше кажучи: якщо гормон пригнічений, важче вирішити, яка їжа корисна, а яка ні. А фталати можуть відділятися від пластикових кришок і потрапляти в організм. Оскільки ці речовини хімічно схожі на людські гормони, що викликають почуття голоду, вони автоматично будуть провокувати появу сильного апетиту.