7 Несподіваних смакових поєднань, які варто спробувати

Кожен з нас має свої улюблені поєднання продуктів, багато з яких вважаються традиційними. Наприклад, картопля фрі з сирним соусом або йогурт з шматочками фруктів.

Але що буде, якщо проявити фантазію і змішати продукти, які на перший погляд не підходять один одному? Давайте розглянемо 7 смакових поєднань, які точно варто спробувати!

  1. 1. М’ясо + ягідний джем
  2. 2. Шоколад + соєвий соус
  3. 3. Сир + мед
  4. 4. Фруктовий салат + перець чилі
  5. 5. Сир + ананас
  6. 6. М’ясо + шоколад
  7. 7. Полуниця + бальзамічний оцет

1. М’ясо + ягідний джем

Багатьом людям складно уявити, як можна їсти м’ясо з ягідним джемом. А адже в деяких куточках світу дане поєднання є справжньою кулінарною класикою.

Джерело фото: youtube.com (канал oblomoff)

До стейку або запеченої свинині спробуйте подати не соус, а джем з журавлини або брусниці. А ось до баранини добре підійдуть ягоди ялівцю. Напевно, таке поєднання смаків запам’ятається вам надовго!

2. Шоколад + соєвий соус

Ці два продукти немов створені одне для одного. Солонуватий смак соєвого соусу добре підкреслює солодкість шоколаду.

Джерело фото: pixabay.com

Крім того, ці два продукти багаті рослинними і фруктовими речовинами, тому гармонійно доповнюють смаки один одного. Спробуйте занурити шматочок шоколаду в соєвий соус або плеснути його в шоколадний десерт.

3. Сир + мед

Ми звикли робити бутерброди з білого хліба з сиром на сніданок, а ось поєднання з медом може здаватися дивним.

Джерело фото: youtube.com (канал Рецепти смачних страв)

Однак у Франції або Італії такою комбінацією навряд чи когось можна здивувати: мед там подають практично до кожної сирної тарілці.

На замітку! Для такого поєднання краще вибирати тверді сорти твердого сиру. Доповнити ласощі можна подрібненими кедровими горішками.

4. Фруктовий салат + перець чилі

Хочете влаштувати справжній феєрверк для своїх смакових рецептів? Тоді спробуйте фруктовий салат, приправлений меленим перцем чилі.

Джерело фото: pxhere.com

Алкалоїд капсаїцин, що міститься в перці, загострює нюх і підсилює насолоду фруктів. Особливо добре чилі поєднується з манго, грушею і ананасами.

На замітку! Перець чилі допомагає схуднути, так як посилює термогенез (процес розщеплення жирів на тлі вироблення організмом тепла).

5. Сир + ананас

Здавалося б, сир і ананас – абсолютно різні продукти. Однак насправді в них міститься велика кількість схожих елементів. Разом вони прекрасно взаємодіють, створюючи унікальний смак.

Джерело фото: pxhere.com

З ананасом найкраще поєднується сир з блакитною пліснявою. Його кислинка гармонійно врівноважується солодкістю тропічного фрукта.

6. М’ясо + шоколад

Дане поєднання здається повним божевіллям, але не для всіх. Воно вважається традиційним в мексиканській кухні протягом багатьох століть.

Джерело фото: pixabay.com

"Моле" – шоколадний соус, який мексиканці подають до м’яса (в основному до курки і індички). Складається він з шоколаду або какао, перцю чилі, часнику, халапеньйо, мигдалю та інших інгредієнтів.

На замітку! ☝ Любіть щільно поїсти, але боїтеся погладшати? На щастя, є кілька способів зробити так, щоб їжа не перетворилася в жир! ? ? ?

7. Полуниця + бальзамічний оцет

Кислувато-солодкий оцет замість вершків? Чому б і ні! По-перше, поєднання кислого і солодкого вже не раз застосовувалася в кулінарії в різних варіаціях.

Джерело фото: pxhere.com

По-друге, це набагато корисніше і менш калорійне, чим змішувати полуницю з вершками, вареним згущеним молоком або розтопленим шоколадом.

У кулінарному світі навіть самі нестандартні поєднання продуктів знаходять своїх шанувальників. Можливо, ви теж захочете влаштувати справжню феєрію для своїх смакових рецепторів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code