7 Трав і спецій проти діабету

20 серпня 2020

Ви можете зробити свою їжу більш здоровою (і смачною!), Одночасно захистивши себе від діабету і знизивши запальні процеси в організмі. Як? За допомогою цих спецій і трав. Вони мають протизапальні властивості і дозволяють не допустити розвитку діабету. Найчастіше додавайте їх в свої улюблені страви і не бійтеся експериментів – пробуйте нові комбінації, щоб насолодитися незабутнім смаком!

Ромашка

Це невибаглива рослина здатна знижувати рівень цукру в крові, дозволяючи організму запасати його у вигляді глікогену в печінці, що знижує ризик розвитку діабету. А головне – після важкого робочого дня важко знайти щось більш заспокійливу і розслаблюючу, чим чашка ромашкового чаю!

кумин

Ця спеція з сімейства петрушки, добре поєднується з бурим рисом або сочевицею. Кумин знижує рівень цукру і холестерину в крові.

кориця

Кориця містить фітонутрієнти, що зменшують запалення, і допомагає в боротьбі із зайвою вагою, знижуючи рівень холестерину в крові і прискорюючи обмін речовин. Один нюанс: коли ви п’єте солодку каву з корицею, то знищуєте всі корисні властивості останньої, так що поекспериментуйте з додаванням цієї спеції в несолодкі страви – бурий рис, боби або м’ясні делікатеси.

кріп

Кріп відмінно поєднується з рибою, яйцями, картоплею і грибами. І хоча батьківщиною рослини вважається Росія, воно давно встигло зарекомендувати себе як незамінний і в європейській кухні. В середні віки жінки-годувальниці нерідко вживали кріп з метою підвищити лактацію. Однак сучасні вчені виявили ще один плюс від включення цієї зелені в свій раціон. Кріп містить 70 різних речовин, які допомагають протистояти розвитку діабету, згідно Duke’s Ethnobotanical Database.

базилік

Це ароматне рослина нагадує нам про літо, Італії та смачної їжі. Він пахне в салатах, супах і соусі песто. В одному з останніх досліджень впливу трав на людський організм базилік включають в п’ятірку найбільш корисних трав з високим вмістом флавоноїдів. До того ж, він здатний знижувати рівень цукру в крові.

часник

Часник (разом з базиліком, орегано і оливковою олією) надає італійської і середземноморської кухонь їх особливий шарм. Він корисний для вашого серця, є надійним захистом від запалень в організмі, а також знижує рівень цукру і ліпідів в крові. Урізноманітніть свою трапезу, додавши в салат або гаряче страва трохи часнику (звичайно, якщо це не романтична вечеря!).

Стевія

Стевія – єдиний натуральний підсолоджувач (вона в кілька разів солодше цукру!), Який не підвищує ризик розвитку. І хоча вона не допоможе побороти пристрасть до солодкого, заміна цукрового піску на стевію дозволить вам не допустити високого рівня інсуліну і цукру в крові. До речі, ви запросто можете виростити цю рослину у себе на вікні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code