7 Чумних ягідних десертів
Купи туесок ягоди – допоможи бабусі. А заодно і себе. У ягоді повно антиоксидантів і радості.
Ягідний сир-кейк
Інгредієнти: борошно – 250 грам, маргарин – 150 гр, цукор – 1,5 склянки, 1 яйце, ванільний цукор, сода – пів чайної ложки, сметана – 250 гр, цукрова пудра, сир – 200 гр, крохмаль – 100 гр, чорна смородина – 300 гр.
Як готувати: збий яйця з цукром, загорни туди шматочки розм’якшеного при кімнатній температурі маргарину і соду, борошно і крохмаль, а потім спорудив з усього цього тісто. Коли досягнеш результату, поклади його на півгодини в холодильник.
Сир перевірте в міксері або блендері, додай яйце, 2/3 склянки цукру, ванільний цукор і сметану, і перевірте ще раз.
Задобрити форму для випічки, виклади в неї тісто коржем і зроби бортики. Свепху виходжу сир, а на сир – перемішані із залишками цукру ягоди. Випікати 30 хвилин при температурі 180 С.
Вершковий десерт з ягодою
Інгредієнти: жирні вершки (від 33%) – 250 мл, цукор – 70 гр, будь-які ягоди – 400 гр, бісквітне печиво (на кшталт савоярді) або бісквітні уламки – 100 гр.
Як готувати: 2/3 ягід збий в блендері з половиною цукру і відклади вбік. Залишок цукру засип в вершки і їх теж збий. У порційну вазочку виклади шар збитих вершків, на нього – поламаний бісквіт, зверху – ягідне пюре, трошки цілих ягід, знову вершки і знову ягоди. Постав в холодильник на пару годин і подавай.
Сорбе з ягід
Інгредієнти: будь-які ягоди – 300 гр, Цукор – 50 гр, сік лимона – 1 ст. ложка, вода – 30 мл.
Як готувати: засип в блендер ягоди, цукор, лимонний сік і воду і збий все так, щоб вийшло щось на зразок смузі. Розлий результат з пластикових стаканчиках, накрий їх фольгою і застроми в центр дерев’яні палички, за які ти потім будеш свою мороженку тримати. Можна обійтися і без складнощів і викласти сорбет в звичайний неглибокий пластиковий лоток, а потім розкласти по вазах. Постав в морозилку на 3 години.
Сільський ягідний пиріг
Інгредієнти: молоко – 1 стакан, дріжджі – 15 грам, сіль – пів столової ложки, цукор – 2 склянки, будь-які свіжі ягоди – 1 кілограм, борошно, ванільний цукор, сметана – 1 стакан.
Як готувати: розчини дріжджі в половині склянки теплого молока, посолити їх і загорни стакан цукру. В цей мікс додавай борошно, поки не вийде тісто як для оладок. Залиш його підніматися в теплому затишному місці. Коли воно стане пишним, додавай масло, молоко і цукор, маргарин і яйця і борошно, поки тісто не стане еластичним і тугим. Залиш його постояти ще 20 хвилин. Потім знову вимісити (гарне тренування для рук), розкачай в тонкий пласт і перетащи в змащену маслом форму для випікання. Зверху виклади начинку. Для начинки пересип ягоду цукром, дай постояти 20 хвилин, а потім відіжміть сік. Випікати пиріг 40 хвилин.
Мафіни з ягодою
Інгредієнти: мука -240 гр, какао – 3 чайні ложки, цукор – 1 склянка, розпушувач тіста – 2 чайні ложки, яйце – 1 шт, рослинна олія – 100 мл, молоко – 200 мл, ванілін на кінчику ножа, сіль, свіжі ягоди – 1 , 5 склянки.
Як готувати: змішай борошно, розпушувач, какао, цукор, сіль і ванілін. Даси яєчно-молочну суміш в миску з борошном і теж перемішати, не дуже намагаючись – не треба фанатично ганятися за кожним борошняних грудочкою. Всип ягоди і перемішати знову. Розклади тісто по формах для маффінів і випікати їх в духовці при температурі 200 ° С приблизно 20-25 хвилин – чим більше формочки, тим довше. Дай маффин трошки охолонути і витрушуй їх.
Чізкейк для ледачих
Інгредієнти: печиво (будь-яке) – 150 гр, ягода (знову ж будь-яка) – 150 гр, крохмаль – 2 ст. л, цукор – 30 гр, крем-сир на кшталт «Філадельфії» – 300 гр, жирні вершки – 100 гр, холодна вода – 1 стакан.
Як готувати: печиво поламай на дрібні шматки. Ягоду залий половиною склянки води і злегка прогрій в каструлі на невеликому вогні. Проціди, додай в відвар крохмаль і розмішати.
У ягоди додай воду, що залишилася, поклади цукор і знову поставити на вогонь. Коли суміш добре розігріється, тонкою цівкою даси неї сік з крохмалем, безперервно помішуючи. Готовий кисіль остуди.
Сирний сир збий, додаючи потроху вершки.
На дно склянок виклади печеньки. Зверху – шар сирного крему, на нього – малиновий кисіль. Якщо в склянці залишилося місце, повтори.
ягідний мус
Інгредієнти: ягоди (будь-які) – 1 стакан, крупа манна – 2 2.5 ст. ложки, цукор – 4 ст. ложки, вода – 0.5 л
Як готувати: ягоди подрібніть в пюре і склади в каструльку, залий гарячою водою, постав на невеликий вогонь, і поклади тонкою цівкою манку (не забувай помішувати!). Так, меланхолійно помішуючи, вари суміш 7-8 хвилин. Коли вона трохи охолоне, збий її в блендері до піни, розлий у вазочки і залиш в холодильнику на годину.