5 Корисних властивостей перепелиних яєць
Приблизно в 5 разів менше, чим курячі, перепелині яйця містять вітаміни, мікро- і макроелементи в набагато більш високих концентраціях. Вони також дуже багаті біологічно активними речовинами, які знімають алергічний риніт і астму – дві найпоширеніші проблеми зі здоров’ям в сезон алергій.
Мають високий вміст вітамінів і мінералів
Перепелині яйця містять велику кількість жиророзчинних і водорозчинних вітамінів. Зміст вітамінів A, D і E є найбільшим, і B-комплекс представлений майже повністю – B1, B2, B3, B4, B6, B9 і B12 присутні у високих концентраціях в желточном перепелиному яйці. Вражаюче розмаїття для таких маленьких яєць і доказ того, що зневага перепелиними яйцями абсолютно необгрунтовано. Ще більш вражаючим є різноманітність мікро- і макроелементів в перепелиних яйцях. Є залізо, магній, фосфор, натрій, калій, цинк, кальцій та інші.
Благотворно впливають на шкіру
У білку перепелиних яєць виявили високий вміст амінокислоти лізину. Це ключ до активності ферментних комплексів, що беруть участь у виробництві колагену для шкіри. Лізин є незамінною амінокислотою. Організм не може виробляти його самостійно, і колаген повинен бути повністю забезпечений з їжею. Перепелині яйця є одними з найбагатших джерел лізину.
Корисні для очей
Вміст вітаміну А в перепелиних яйцях надзвичайно велика в порівнянні з їх вагою і розміром. Деякі з них можуть забезпечити нас усім необхідним вітаміном на день.
Хронічний дефіцит вітаміну А є основною причиною різних порушень зору в будь-якому віці.
Роль вітаміну для хорошого зору полягає в харчуванні рогівки, підтримці природного зволоження очей і забезпеченні сировиною для виробництва очних пігментів.
Допомагають функціям мозку
Перепелині яйця є одними з небагатьох продуктів, багатих вітаміном В4 – холін. Це пов’язано з функцією мозку і вважається дуже важливим для хорошої пам’яті. Постійне надходження необхідної кількості холіну є важливим кроком у підтримці мозкової активності та попередження податкових нейродегенеративних процесів.
Полегшують прояви алергічного риніту і астми
Однією з основних реакцій імунної системи, що викликають алергічну реакцію, є вивільнення великої кількості протеазних ферментів з імунних клітин після попадання алергену в організм. Ця реакція спрямована на більш швидке руйнування алергенів – в більшості випадків вони є білковими продуктами, а протеази діють, щоб нейтралізувати їх. Велика кількість вивільнюваних протеаз розблокує алергічні симптоми, які спостерігаються у людей з ринітом, астмою і т. П. Захворювання. Перепелині яйця містять речовини, які пригнічують вироблення ферментів протеази і полегшують алергічні симптоми.
Основним недоліком перепелиних яєць є високий вміст холестерину. Підраховано, що тільки одне перепелине яйце містить майже половину кількості холестерину, доступного в кілька разів більшого курячого яйця. Тому для людей, які строго стежать за прийомом холестерину, яйця перепелів не є хорошою їжею для щоденного вживання.