5 Найкорисніших горіхів і насіння

Мигдаль є кістянку плодів мигдалевого дерева, які за своїм зовнішнім виглядом нагадують абрикос. Лікувальні властивості мигдалю відкриті давним-давно і активно використовувалися ще в античні часи.

Мигдаль впливає на регенерацію клітин тканин організму, підвищує його захисні сили, дає багато енергії і навіть служить профілактикою ракових новоутворень. Мигдаль містить велику кількість вітаміну Е, який є прекрасним антиоксидантом, що захищає наші клітини від старіння. Мигдальний горіх корисний при сечокам’яній хворобі, для нормалізації роботи селезінки і печінки, а також для мозкової активності. Це у своєму роді адаптоген, він знижує рівень стресу в організмі і налагоджує сон. Мигдаль активно використовується і в косметології в засобах для волосся і догляду за шкірою. Саме завдяки антиоксидантній складу, мигдаль в доглядають засобах дає шкірі здоровий колір і еластичність, робить волосся блискучим і міцними. Корисний мигдаль і для чоловіків, роблячи позитивний вплив на репродуктивну функцію.

В даний час насіння Чіа дуже популярні серед веганів і взагалі прихильників здорового харчування. Чіа називають іспанським шавлією і існує багато легенд про його чудодійні властивості. Насправді насіння Чіа при своїй низькокалорійності багаті мононенасичені жири, білком, вуглеводами і клітковиною. Тобто це універсальний продукт, при цьому рекордсмен за вмістом калію, магнію і заліза. Також насіння Чіа багаті фосфором, цинком, вітамінами А, С, Е і ін.

Ці крихітні насіння при включенні в раціон здатні поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, знизити вагу, налагодити діяльність серцево-судинної системи, знизити рівень холестерину. Достатньо всього двох ложок насіння Чіа, щоб насититися, тому навіть з’явилися дієти на основі цього насіння. Перед прийомом в їжу насіння Чіа замочують водою або дають їм набрякнути в молоці, потім додають в смузі, десерти і випічку.

Недарма кедрові горіхи колись охрестили насінням довголіття, адже вони є потужним засобом для зміцнення імунітету, в народній медицині кедровий горіх застосовується як ліки при захворюваннях шлунка і кишечника, при недокрів’ї, нестачі вітамінів. Крім того, кедрові горішки швидко викликають відчуття ситості, дозволяючи контролювати апетит.

Прийом горішків по 2-3 ст.л. в день наситить організм вітамінами, мікроелементами і амінокислотами. Горіхи покращують склад крові, збільшують мозкову активність, мають протизапальні властивості, крім користі вони ще й просто приголомшливо смачні!

Горіх макадамія володіє унікальним складом і має цілющі властивості, що підтверджено вченими. Це горіх з великою кількістю корисного мононенасиченого жиру, що сприяє зміцненню судин і допомагають постройнеть. Масло горіха макадамії застосовується в косметиці, воно входить в перші рядки складу найкращих авторських кремів ручної роботи. Його косметичні властивості – це швидка вбираність, зволоження, пом’якшення шкірного покриву, розгладження зморшок. Додають масло і в засоби для волосся, воно робить волосся більш міцними, здоровими і блискучими.

При систематичному прийомі в їжу горіха макадамія поліпшується стан шкіри, проходять захворювання кісток і суглобів. Прийом їжу горіха макадамії сприяє зміцненню організму за рахунок насичення його вітамінами і мікроелементами.

Про насіння льону, мабуть, в наш час відомо всім. Лляна олія – ​​джерело поліненасичених жирних кислот, фітоестрогенів, клітковини, вітамінів і мінералів. Насіння льону володіють прекрасними очисними кишечник властивостями. Для кращого засвоєння перед застосуванням насіння льону перемелюють, але надовго залишати лляні насіння в такому стані не можна, тому що вони швидко втрачають свої корисні властивості, краще відразу вжити, додати в кашу, коктейлі, десерти, випічку.

Насіння льону мають протигрибковий, противірусний і антибактеріальний ефект, мають антиоксидантні властивості, покращують стан шкіри. Їх застосовують при захворюваннях шлунка з підвищеною кислотністю, при лікування хвороб дихальної сфери і просто для профілактики, як джерело Омега -3,6,9, вітамінів Е, А і вітаміну F, який самостійно в організмі не синтезується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code