5 Рецептів легких фруктових пирогів – клафути

20 вересня 2015

Це не класичний пиріг, а скоріше млинець з начинкою. Причому, класичний клафути готується виключно з вишнею або її близькою родичкою – черешнею. Пироги з іншими начинками – це вже флонарди. Але мовні нюанси давно забулися і блінчатие пироги з фруктово-ягідної начинкою називають красивим словом «клафути».

тестом єдиним

Дійсно, подібні сезонні пироги об’єднані загальним рецептом тіста. Майже незмінним. Яйця, цукор, молоко, борошно – ось основні інгредієнти з яких замішується рідке сметанноподобное тісто. Вольності і експерименти допустимі, але їх не так вже й багато: можна ароматизувати пиріг ваніллю, додати трохи какао або лимонної цедри. Ще один улюблений хід кухарів і кулінарів – половину пшеничного борошна замінити на мигдальне. Горіхові ноти відмінно підіграють кислим ягодам і фруктам, додаючи цьому простому сільському за походженням пирога вишуканості.

Щоб ваш клафути не перетворився на банальний млинець, білки краще збивати окремо – саме вони відповідатимуть за пишну трохи пружну структуру тесту. Частина молока в класичному рецепті можна замінити на вершки для більшої щільності тесту. Допустимі і експерименти з пахтою! страва виходить більш дієтичним і корисним.

Ягодка до ягідці

Начинки в клафути має бути багато! Ягоди не втручаються в тісто, а викладаються в форму і заливаються тестом.

Сьогодні в якості начинки можна використовувати будь-які ягоди або кісточкові фрукти – персики, сливи, абрикоси. Дрібні ягоди укладають в форму цілком, великі – ріжуть на половинки. Можна поєднувати кілька сортів ягід і фруктів в одному пирозі – це справа смаку.

  • Дуже смачними виходять клафути з абрикосами і сливами.
  • Смачним вийде клафути з абрикосами і чорною смородиною.
  • У класичний рецепт тіста можна додати сухе какао і тоді вийде шоколадний десерт.
  • Якщо піч в духовці – попередньо прогріти її до 180 градусів. Випікати десерт 35-50 хвилин (готовий десерт повинен злегка пружинити).
  • Готовий десерт можна присипати цукровою пудрою і подати з йогуртом, розтопленим шоколадом або морозивом.
  • Клафуті прийнято є остиглими або навіть охолодженими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code