5 Факторів, загрозливих фігури

09 лютого 2018

Ви снідаєте виключно корисною вівсяною кашею замість бутербродів, обідаєте рибою зі складним овочевим гарніром, полуднують крекерами з борошна грубого помелу з сухофруктами, вечеряєте курячою грудкою, а на ніч випиваєте склянку знежиреного молока з цільнозерновий булочкою. За ідеєю, вага повинна знижуватися. Але чомусь все відбувається з точністю до навпаки. В чому причина?

1. Переїдання у нас в крові

Звичка багато є у більшості родом з дитинства. Пам’ятайте, як нас загодовували люблячі мами і бабусі? У разі активного опору в хід йшли всілякі вмовляння <«Ложечка за маму, ложечка за папу»>і казки <отличный способ усыпить детскую бдительность>. При цьому основу нашого раціону складали далеко не найкорисніші, але вельми калорійні котлети, сосиски, смажена картопля, макарони – т. Е. Все те, що було доступно середньостатистичному радянській людині.

  • Рішення. З цим спадковим пороком боротися не так вже й важко. Спробуйте протягом тижня контролювати все, що потрапляє до вас в рот <взвешивайте, делите на стаканы, ложки, половники>. Скорегувати розмір порцій допоможе і заміна звичайних столових тарілок десертними. І ще: хоча в дитинстві нас вчили залишати після себе абсолютно чисту тарілку, ми зовсім не зобов’язані це робити. У сучасному суспільстві не доїдати не є ознакою поганого тону.

2. Раз, два і готово

Ми не хочемо проводити багато часу біля плити, і харчова промисловість нам в цьому активно допомагає, випускаючи все нові і нові види продуктів швидкого приготування. Однак така «напівготові» їжа буквально напхана шкідливими жирами і добавками: барвниками, консервантами, покращувачами смаку і т. Д. Подібними недоліками грішать і багато напої, такі як соки і газована вода.

  • Рішення. Обмежити вживання напівфабрикатів важко, так як всі ми зайняті, приходимо додому пізно, а багатьом крім себе, коханої, треба годувати ще й родину. Постарайтеся все ж звести частку готової їжі до мінімуму <не чаще 1–2 раз в неделю>, або знайдіть хорошу кулінарію – може, при невеликому супермаркеті або кафе, де кухарі готують їжу по-домашньому і в невеликих обсягах.

3. Реклама і упаковка

Розмір упаковки магічно діє на психіку людини. Дієтологи не перестають повторювати, що ми переїдати зовсім не тому, що голодні, – харчуванням керують психологічні чинники. Люди звикли до певних «одиницям заходи»: 1 бутерброд, 1 шматок піци, 1 пакет чіпсів, 1 тарілка макаронів. якщо пакет <тарелка, бутерброд, кусок>з якихось причин стає більше, ми, не віддаючи собі звіту і підкоряючись влади цієї «одиниці заходи», з’їдаємо все до останньої крихти. Підтвердження тому – нещодавно проведений в США експеримент. Коли тест-групі непомітно замінили стандартні пакетики популярних шоколадних драже на трохи більші за обсягом, учасники експерименту перевищили свою звичайну норму, навіть не усвідомивши підміни.

  • Рішення. Не піддавайтеся на рекламу. Не купуйте продукти (особливо фаст-фуд і напівфабрикати) в економічній упаковці, з безкоштовними «бонусами» в 10-15-20%. Якщо поруч лежить маленька упаковка того ж самого – беріть її. Нехай вона обійдеться вам трохи дорожче (в перерахунку на 100 г продукту), зате ваша талія вже точно не постраждає.

4. Зниження оцінка

Зазвичай люди недооцінюють кількість з’їдається. За даними опитувань, нам здається, що ми споживаємо на третину менше, чим насправді. Що ж стосується калорійності, то про неї у більшості взагалі дуже невиразні уявлення. Майже ніхто з опитаних не міг адекватно оцінити енергетичну цінність тільки що поглиненої обіду, причому вони неусвідомлено занижували планку.

  • Рішення. Доведеться озброїтися калькулятором, інакше, не маючи досвіду, визначити калорійність страви дуже важко. Вивчити «ціну» основних продуктів зовсім не складно – на це піде не більше тижня щоденної практики.

5. Спокуса громадським харчуванням

Зростаюча конкуренція змушує рестораторів боротися за виживання всіма можливими способами. Один з них – залучення клієнтів за допомогою збільшених порцій.

  • Рішення. Якщо ви обідаєте або вечеряєте з чоловіком, другом чи колегою, замовте одне страва на двох. У багатьох ресторанах вам із задоволенням упакують і дадуть з собою те, що ви не змогли з’їсти. Не соромлячись, поцікавтеся щодо цієї послуги. Найкраще попросити скласти в пакет півпорції відразу, до того, як ви приступили до трапези. Так ви зможете уникнути спокуси, та й увечері або на наступний день позбудетеся від необхідності готувати. А можна обійтися без основної страви, обмежившись салатом і / або супом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code