5 Головних помилок в приготуванні олів’є
Салат Олів’є вже багато років вважається традиційною стравою в Новорічну ніч.
Цей салат ніколи не набридає.
У господинь є свої секрети приготування Олів’є, але варто задуматися, можливо, ви робите кулінарні помилки в процесі приготування, і саме це не дозволяє вам насолодитися ідеальним смаком салату.
Відомі шеф-кухарі розповіли нам про ці помилки, тому від них можна позбутися.
Помилка 1. Занадто багато майонезу
Заправляти салат майонезом в великих кількостях не варто.
Смак іншим, якщо разом з майонезом додати трохи сметани або вершків. Також експерти радять робити домашній майонез, так нотки салату заграють зовсім іншим смаком.
Помилка 2. Докторська ковбаса
Кухарі ніколи не оцінять салат, в якому є Докторська ковбаса.
Основним інгредієнтом має бути м’ясо: куряче філе, свинина або яловичина.
Помилка 3. Багато картоплі
Зайві кількість картоплі зробить салат крохмалисті і в’язким. Не робіть цей інгредієнт основним.
Помилка 4. Консервований горошок
Професійні кухарі впевнені, але додавати консервований горошок в олів’є – це помилка. На смак цей продукт нагадує картоплю і тому він не зможе внести нові нотки смаку в страва.
Його варто замінити замороженим горошком – так у салату з’явиться приємна легкість і свіжість.
Помилка 5. Мало яєць
Яйця додадуть салату ніжності, тому економити на них явно не варто. Однак вони повинні бути максимально свіжими.
Готуйте з задоволенням і приємного апетиту!