5 Найсмачніших рецептів оладок з кабачків

04 червня 2020

Смажити, запікати, замінювати пшеничне борошно лляної, а яйця – насінням Чіа. Оладки з кабачка – відмінне дієтичне страва, рецепт якого можна змінювати до нескінченності, експериментуючи з текстурою івкусом.

Оладки з кропом

  • 1 кабачок середнього розміру
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • пучок кропу
  • сіль, перець, за смаком
  1. Кабачок і цибулину очистіть і натріть на тертці. Кріп дрібно наріжте
  2. З’єднайте овочі з яйцем і борошном. Суміш ретельно перемішайте.
  3. Смажте на рослинному маслі. Подавайте зі сметаною.

Оладки з сиром і часником

  • 500 г кабачків
  • 2 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • полпучка петрушки, кілька гілочок кропу
  • 8 ст.л. борошна
  • рослинне масло для смаження
  • 3 зубчики часнику
  • 50 г м’якого сирного сиру
  • 2 помідори
  1. Кабачок очистіть і натріть на дрібній тертці. Твердий сир необхідно також потерти на тертці. Зелень дрібно наріжте.
  2. У глибокій мисці з’єднайте кабачок, сир і зелень. Додайте яйця, сіль, перець, приправи за смаком, все ретельно перемішайте. Додайте поступово борошно, постійно перемішуючи суміш.
  3. Помідори очистіть від шкірки, для цього їх необхідно попередньо ошпарити окропом, і наріжте півколами. Сирний сир смешайьте з видавленим через прес часником.
  4. Нагрійте на сковороді рослинне масло, викладіть ложку тесту, зверху – часточку помідора, і трохи часниковою маси. Зверху викладіть ще трохи тесту, щоб закрити начинку.
  5. Смажте з обох сторін.
  6. Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої масла.Оладьі з кабачків найчастіше подають зі сметаною. В якості соусу можна використовувати майонез. Можна приготувати оладки з фаршем, для цієї страви підійде будь-який фарш (свинячий, яловичий і навіть рибний). Ложкою сформуєте оладки на сковороді, зверху додайте фарш і накрийте ще однією ложкою кабачкової суміші.

Запечені млинці без яєць з пюре з авокадо

  • 2 ст.л. насіння Чіа
  • 6 ст .. води
  • ½ цукіні, порізаних кубиками
  • 2 ст.л. мигдальної муки
  • 2 ст.л. кокосової борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. меду
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. рослинного масла
  • Для пюре:
  • ½ Авокадо
  • 100 г помідорів чері, нарізаних
  • 20 г зеленої цибулі, дрібно нарізаного
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • Морська сіль і перець за смаком
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко папером для випічки і змастіть рослинною олією.
  2. Змішайте семяна Чіа з водою і дайте набрякнути протягом 15 хвилин.
  3. В кухонний комбайн або блендер додайте всі інгредієнти для млинців, включаючи семяна Чіа. Змішайте до однорідності.
  4. Викладіть на деку три гірки тесту і, використовуючи тильну сторону ложки, розподіліть суміш, формуючи оладки бажаної форми і розміру.
  5. Поставте деко в духовку і готуйте оладки 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть в середині готування.
  6. Поки готуються млинці, змішайте в мисці м’якоть авокадо, помідори черрі, цибуля і лимонний сік. Розімніть і приправте.
  7. Викладіть млинці на тарілку і зверху покладіть пюре з авокадо.

Оладки з яблуком і вівсянкою

  • 1 кабачок середнього розміру
  • 2 невеликих яблука
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вівсяних пластівців
  • 1,5 ст. борошна
  • 100 мл води
  • сіль, перець, приправи за смаком
  • рослинне масло для смаження
  1. Кабачок і яблука очистіть від шкірки (за бажанням) і натріть на тертці.
  2. Змішайте борошно, сіль, воду, набряклі вівсяні пластівці і цукор. Перемішайте до однорідності. Додайте до суміші натерті яблука і кабачок і перемішайте.
  3. Смажте з двох сторін на рослинній олії.
  4. Вівсяні пластівці в цьому рецепті виступають замінником яєць, попередньо їх слід залити гарячою водою і залишити до повного охолодження. Далі, кабачок необхідно очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці.

Вівсяні пластівці в цьому рецепті виступають замінником яєць, попередньо їх слід залити гарячою водою і залишити до повного охолодження. Далі, кабачок необхідно очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code