5 Неймовірних страв з цвітної капусти – від ролів до тортів!

24 липня 2015

Кулінарні блогери не втомлюються дивувати новими рецептами і фантастичними поєднаннями інгредієнтів. Прогулявшись по просторах інтернету, ми виявили 5 рецептів страв з цвітної капусти. Але абсолютно незвичайних! Капусту пропонують використовувати замість рису в ролах і додавати в тісто для випічки. пробуємо?

Ролл «Каліфорнія»

  • 6 ст. тертої цвітної капусти
  • ¼ ст. рисового оцту
  • 1 ст. л. меду
  • дрібка солі
  • 1ст. л. кокосового масла
  • 1 банка консервованих крабів або 1ст. очищених дрібних креветок
  • 1 огірок
  • 1 Морква
  • пір’я зеленої цибулі
  • 1 авокадо
  • Соєвий соус
  • васабі
  • маринований імбир
  • Листя водоростей норі
  1. У невеликій мисці змішайте рисовий оцет, мед і щіпку солі. Відставте в сторону.
  2. У кухонному комбайні змішайте ½ качана цвітної капусти. Можна натерти на тертці. Ідеально підготувати капусту заздалегідь і витримати її в холодильнику близько 24 годин.
  3. Розігрійте на сковороді кокосове масло і обсмажте кольорову капусту до майже готовності (нехай вона залишається трохи хрусткою).
  4. Додайте до капусти суміш оцту і дайте настоятися. Після чого викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої рідини. Охолодіть в холодильнику приблизно 1 годину.
  5. В цей час наріжте моркву, огірок і м’якоть авокадо на тонкі довгі брусочки. Відкладіть в сторону.
  6. Викладіть лист норі на рогожу. Більш чим на ¾ листа викладіть «рис для суші», тобто капусту. Зверху – начинку (овочі і морепродукти). Щільно загорніть лист в рол, за допомогою води «склеївши» край. Скачайте точно також ще 3 ролу.
  7. Гострим ножем поріжте роли на скибочки і подавайте з соєвим соусом, імбиром і васабі.

Бургер з котлетою з цвітної капусти і хумусом

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 ст. панірувальних сухарів Панько
  • ¼ чашки тертого пармезану
  • Сіль перець
  • ½ ст. борошна
  • 2 яйця, злегка збити
  • рослинне масло для смаження
  • 2 скибочки сиру
  • 2 булочки
  • Листя салату
  • 2 скибочки запеченого перцю (можна консервованого)
  • ½ ст. консервованого нуту
  • ¼ чашки легкого майонезу
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • сіль, перець, паприка за смаком
  1. Приготуйте соус, змішавши всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
  2. Щоб приготувати «стейк» з цвітної капусти, покладіть цвітну капусту на обробну дошку качаном вниз, зріжте з країв зайві суцвіття і наріжте качан на слайси.
  3. Бланшируйте кольорову капусту в киплячій воді близько 2-3 хвилин, а потім опустіть в крижану воду, щоб остудити. Дістаньте і обсушити паперовим рушником.
  4. З’єднайте хлібні крихти з тертим сиром у великій мисці, приправити сіллю і перцем.
  5. Обваляйте капустяні «стейки» в борошні, потім у збитому яйці і в сухарях. Розігрійте на сковороді рослинне масло (достатня кількість) і обсмажте «стейки» по 2 хвилини з кожного боку, або до золотисто-коричневої скоринки. Перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
  6. На кожен «стейк» покладіть по скибочці сиру і відправте в духовку, щоб розплавити сир.
  7. Зберіть бургери: кожну половинку булочки змастіть соусом, потім на нижню половинку покладіть листя салату, цвітну капусту, скибочки перцю і закрийте другою половинкою. подавайте гарячим.

Нагетси з цвітної капусти

  • 1 качан цвітної капусти
  • 2 зубчики часнику
  • ¼ чашки моцарели
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • сіль перець
  • ¼ ч.л. сушеного орегано
  • 2 ст.л. молока
  • 1 ст.л. борошна грубого помелу
  • ¼ чашки сухих хлібних крихт
  • 2 ст.л. кукурудзяної муки
  • 1 ст.л. насіння льону
  • 1 ст.л. білих насіння кунжуту
  • 1 ст.л. чорних насіння кунжуту
  • сіль, трави (орегано, чебрець) за смаком
  1. Розберіть кольорову капусту на дрібні суцвіття і викладіть в чашу блендера. Подрібніть і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Відіжміть капусту і викладіть в миску. Додайте до неї терту моцарелу, крохмаль, борошно, оливкова олія, спеції. Перемішайте, «фарш» повинен вийти щільним.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  3. У мисці змішайте всі інгредієнти для обсипання.
  4. В іншій мисці змішайте разом молоко і борошно і перемішати до однорідності.
  5. Змастіть маслом деко. Зліпити з «фаршу» невеликі котлетки, опустіть їх в молоко, а потім обваляйте в обсипання. Викладіть котлетки на деко і запікайте 30 хвилин, потім переверніть і залиште в духовці ще на 30 хвилин. Подавайте з гострим соусом або кетчупом.

Піца з цвітної капусти

  • 1 невеликий качан цвітної капусти
  • 1/3 ст. тертого сиру
  • 1 яєчний білок
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ч. Л. італійської приправи (в рівних частинах сушені орегано, базилік, чебрець і розмарин)
  • 1/4 ч. Л. солі

Для начинки піци:

  • 2 ст. л. томатного соусу
  • 400 г моцарели
  • 1/2 чашки курки-гриль, порізаної кубиками
  • 1/4 чашки нарізаного червоного цибулі
  • 1/4 ст. подрібненої кінзи
  1. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  2. Розберіть кольорову капусту на дрібні суцвіття і викладіть в чашу блендера. Подрібніть і перекладіть в миску. Готуйте в мікрохвильовій печі на високій потужності протягом 3 хвилин.
  3. Дістаньте, остудіть, загорніть в марлю і відіжміть. Важливо, щоб в капусті не залишилося рідини. Якщо ви все робите правильно, то ви повинні отримати приблизно 1/2 склянки рідини.
  4. Змішайте капусту, тертий сир, яєчний білок, борошно, приправи і сіль. Викладіть отриману суміш на пергамент і сформуйте руками млинець-основу, приблизно в 0,5 см завтовшки.
  5. Випікайте 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
  6. Зберіть піцу: змастіть основу соусом, викладіть моцарелу, нашатковану цибулю і курку, збризніть оливковим маслом і знову поставте в духовку. Запікайте 10 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте кінзою і подавайте до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code