5 Неймовірних страв з цвітної капусти – від ролів до тортів!
24 липня 2015
Кулінарні блогери не втомлюються дивувати новими рецептами і фантастичними поєднаннями інгредієнтів. Прогулявшись по просторах інтернету, ми виявили 5 рецептів страв з цвітної капусти. Але абсолютно незвичайних! Капусту пропонують використовувати замість рису в ролах і додавати в тісто для випічки. пробуємо?
Ролл «Каліфорнія»
- 6 ст. тертої цвітної капусти
- ¼ ст. рисового оцту
- 1 ст. л. меду
- дрібка солі
- 1ст. л. кокосового масла
- 1 банка консервованих крабів або 1ст. очищених дрібних креветок
- 1 огірок
- 1 Морква
- пір’я зеленої цибулі
- 1 авокадо
- Соєвий соус
- васабі
- маринований імбир
- Листя водоростей норі
- У невеликій мисці змішайте рисовий оцет, мед і щіпку солі. Відставте в сторону.
- У кухонному комбайні змішайте ½ качана цвітної капусти. Можна натерти на тертці. Ідеально підготувати капусту заздалегідь і витримати її в холодильнику близько 24 годин.
- Розігрійте на сковороді кокосове масло і обсмажте кольорову капусту до майже готовності (нехай вона залишається трохи хрусткою).
- Додайте до капусти суміш оцту і дайте настоятися. Після чого викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої рідини. Охолодіть в холодильнику приблизно 1 годину.
- В цей час наріжте моркву, огірок і м’якоть авокадо на тонкі довгі брусочки. Відкладіть в сторону.
- Викладіть лист норі на рогожу. Більш чим на ¾ листа викладіть «рис для суші», тобто капусту. Зверху – начинку (овочі і морепродукти). Щільно загорніть лист в рол, за допомогою води «склеївши» край. Скачайте точно також ще 3 ролу.
- Гострим ножем поріжте роли на скибочки і подавайте з соєвим соусом, імбиром і васабі.
Бургер з котлетою з цвітної капусти і хумусом
- 1 качан цвітної капусти
- 1 ст. панірувальних сухарів Панько
- ¼ чашки тертого пармезану
- Сіль перець
- ½ ст. борошна
- 2 яйця, злегка збити
- рослинне масло для смаження
- 2 скибочки сиру
- 2 булочки
- Листя салату
- 2 скибочки запеченого перцю (можна консервованого)
- ½ ст. консервованого нуту
- ¼ чашки легкого майонезу
- 1 ч.л. лимонної цедри
- 2 ч.л. лимонного соку
- сіль, перець, паприка за смаком
- Приготуйте соус, змішавши всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
- Щоб приготувати «стейк» з цвітної капусти, покладіть цвітну капусту на обробну дошку качаном вниз, зріжте з країв зайві суцвіття і наріжте качан на слайси.
- Бланшируйте кольорову капусту в киплячій воді близько 2-3 хвилин, а потім опустіть в крижану воду, щоб остудити. Дістаньте і обсушити паперовим рушником.
- З’єднайте хлібні крихти з тертим сиром у великій мисці, приправити сіллю і перцем.
- Обваляйте капустяні «стейки» в борошні, потім у збитому яйці і в сухарях. Розігрійте на сковороді рослинне масло (достатня кількість) і обсмажте «стейки» по 2 хвилини з кожного боку, або до золотисто-коричневої скоринки. Перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
- На кожен «стейк» покладіть по скибочці сиру і відправте в духовку, щоб розплавити сир.
- Зберіть бургери: кожну половинку булочки змастіть соусом, потім на нижню половинку покладіть листя салату, цвітну капусту, скибочки перцю і закрийте другою половинкою. подавайте гарячим.
Нагетси з цвітної капусти
- 1 качан цвітної капусти
- 2 зубчики часнику
- ¼ чашки моцарели
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст.л. оливкового масла
- сіль перець
- ¼ ч.л. сушеного орегано
- 2 ст.л. молока
- 1 ст.л. борошна грубого помелу
- ¼ чашки сухих хлібних крихт
- 2 ст.л. кукурудзяної муки
- 1 ст.л. насіння льону
- 1 ст.л. білих насіння кунжуту
- 1 ст.л. чорних насіння кунжуту
- сіль, трави (орегано, чебрець) за смаком
- Розберіть кольорову капусту на дрібні суцвіття і викладіть в чашу блендера. Подрібніть і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Відіжміть капусту і викладіть в миску. Додайте до неї терту моцарелу, крохмаль, борошно, оливкова олія, спеції. Перемішайте, «фарш» повинен вийти щільним.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- У мисці змішайте всі інгредієнти для обсипання.
- В іншій мисці змішайте разом молоко і борошно і перемішати до однорідності.
- Змастіть маслом деко. Зліпити з «фаршу» невеликі котлетки, опустіть їх в молоко, а потім обваляйте в обсипання. Викладіть котлетки на деко і запікайте 30 хвилин, потім переверніть і залиште в духовці ще на 30 хвилин. Подавайте з гострим соусом або кетчупом.
Піца з цвітної капусти
- 1 невеликий качан цвітної капусти
- 1/3 ст. тертого сиру
- 1 яєчний білок
- 1 ст. л. борошна
- 1 ч. Л. італійської приправи (в рівних частинах сушені орегано, базилік, чебрець і розмарин)
- 1/4 ч. Л. солі
Для начинки піци:
- 2 ст. л. томатного соусу
- 400 г моцарели
- 1/2 чашки курки-гриль, порізаної кубиками
- 1/4 чашки нарізаного червоного цибулі
- 1/4 ст. подрібненої кінзи
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Розберіть кольорову капусту на дрібні суцвіття і викладіть в чашу блендера. Подрібніть і перекладіть в миску. Готуйте в мікрохвильовій печі на високій потужності протягом 3 хвилин.
- Дістаньте, остудіть, загорніть в марлю і відіжміть. Важливо, щоб в капусті не залишилося рідини. Якщо ви все робите правильно, то ви повинні отримати приблизно 1/2 склянки рідини.
- Змішайте капусту, тертий сир, яєчний білок, борошно, приправи і сіль. Викладіть отриману суміш на пергамент і сформуйте руками млинець-основу, приблизно в 0,5 см завтовшки.
- Випікайте 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
- Зберіть піцу: змастіть основу соусом, викладіть моцарелу, нашатковану цибулю і курку, збризніть оливковим маслом і знову поставте в духовку. Запікайте 10 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте кінзою і подавайте до столу.