5 Простих рецептів смачних страв для середземноморської дієти

Середземноморська система харчування – це повноцінний спосіб життя, який притаманний жителям Середземномор’я (Італія, Греція, Франція, Кіпр та ін.). Особливий раціон допомагає не тільки схуднути, але і продовжити молодість на 7-10 років, знизити ризик розвитку серцево-судинних патологій і зміцнити імунну систему.

Більше овочів, морепродуктів, пасти, сиру і оливкового масла – така середземноморська дієта. З цих продуктів можна готувати прекрасні супи, салати і безліч інших страв.

  1. 1. Суп Мінестроне
  2. 2. Салат з авокадо і креветками
  3. 3. Суп-пюре з сочевиці
  4. 4. Паста з морепродуктами
  5. 5. Грецький салат

1. Суп Мінестроне

Середземноморська дієта просто немислима без ароматного супу Мінестроне, який є традиційним італійським блюдом. Кількість інгредієнтів в ньому (не менше 10) робить його цікавим на смак. При цьому готується суп гранично просто.

Джерело фото: pxhere.com

Інгредієнти:

• стебло селери;
• морква;
• кабачок;
• чверть качана білокачанної капусти;
• 3 томата;
• баклажан;
• цибуля ріпчаста (невелика головка);
• жменю квасолі;
• 1,5 л овочевого або яловичого бульйону;
• оливкова олія;
• зубчик часнику;
• перець чилі;
• сіль;
• спеції (базилік або кмин).

приготування

Всі овочі наріжте в довільній формі і підсмажте на оливковій олії в каструльці, додайте спеції. Бульйон підливайте кілька разів порційно і варіть суп протягом 45-50 хвилин.

2. Салат з авокадо і креветками

Авокадо з креветками – ідеальне смакове поєднання. Крім того, такий салат є цінним джерелом якісного білка, вітамінів і мінералів.

Джерело фото: youtube.com (канал Олена Літо)

Інгредієнти:

• авокадо;
• 6 помідорів чері;
• 250 г креветок;
• 100 г руколи;
• приправи (базилік, кінза, перець) і сіль;
• оливкова олія;
• лимонний сік.

приготування

Креветки відварити в підсоленій воді і очистіть. Авокадо наріжте брусочками і збризніть лимонним соком. Рукколу порвіть руками, а томати черррі розріжте навпіл. Всі інгредієнти перемішайте і заправте соусом з оливкової олії, базиліка і кінзи. Зверху можете посипати кунжутом.

На замітку! ? Якщо ви обожнюєте соковиті салатики, то вам обов’язково сподобаються ці прості рецепти. ? ? ?

3. Суп-пюре з сочевиці

Суп-пюре з сочевиці виходить густим і ситним. Він ідеально підходить для зими і міжсезоння, так як прекрасно зігріває.

Джерело фото: flickr.com

Інгредієнти:

• 150 г червоної сочевиці;
• половина головки ріпчастої цибулі;
• морква;
• томат;
• зубчик часнику;
• 5 г кореня імбиру;
• спеції за смаком.

приготування

Сочевицю відваріть. Лук і томат крупно наріжте, а імбир і часник – дрібно. Моркву натріть на крупній тертці. Всі овочі обсмажте на сковороді і додайте в каструльку до сочевиці. Варіть 15 хвилин на слабкому вогні, а потім за допомогою блендера доведіть до пюреобразного стану.

На замітку! ☝ Вам подобається незвичайний смак і аромат селери? тоді приготуйте селеровому крем-суп. ?

4. Паста з морепродуктами

Середземноморська дієта є просто знахідкою для гурманів, так як дозволяє вживати продукти, заборонені в інших системах схуднення – наприклад, макарони.

Джерело фото: pixabay.com

Інгредієнти:

• 300 г пасти;
• 200 г «морського коктейлю»;
• 200 г помідорів чері;
• 20 г базиліка;
• 1 столова ложка оливкової олії.

приготування

Злегка обсмажте томати з базиліком. «Морський коктейль» відваріть в підсоленій воді (приблизно 10 хвилин). Перемішайте томати, базилік і «морський коктейль». відваріть пасту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code