6 Продуктів, які можуть сприяти появі головного болю

Відомо, що більше 2 чашок кави в день вживати не можна, а людям похилого віку, вагітним та особам з артеріальною гіпертензією взагалі протипоказано. Головна причина – кофеїн викликає звуження судин, тим самим підвищуючи кров’яний тиск, а також діє на нервову систему збудливо. Такі скачки і провокують виникнення головного болю.

Важливо пам’ятати, що кава викликає звикання, а значить через якийсь час організму буде важко обійтися без ранкової чашки кави. Якщо не дати йому звичну дозу кофеїну, це також викличе біль в голові, як і активне вживання цього напою.

Вино виготовляється з винограду, а в його шкірці містяться особливі дубильні речовини – флавоноїди. Саме вони надають вину терпкий смак.

Флавоноїди на певний час викликають зміна хімічних процесів в головному мозку, яке нерідко призводить до головного болю. Але якщо хворобливість вже присутня, то воно матиме зворотний ефект – позбавить від неї і допоможе розслабитися.

Людина, що вживає вино щодня більше схильний до болю, так як організм впадає в залежність і вимагає нову порцію алкоголю. Приблизно той же ефект надає горілка, пиво та інші міцні напої.

витримані сири

Сир – безсумнівно корисний продукт, але людям зі схильністю до головних болів краще уникати тих видів, які є витриманими. Чим довше зріє сир, тим більше в ньому з’являється особливої ​​речовини – тираміну. В організмі деяких людей може бути недостатньо ферментів, для його засвоєння і тоді виникне головний біль.

Дія тираміну полягає в його здатності накопичуватися в крові і підвищувати артеріальний тиск, а також впливати на активність гормону норадреналіну, що може викликати навіть тривалу мігрень.

В надлишку тирамін міститься в наступних сирах:

  • «Блакитний» з цвіллю;
  • моцарелла;
  • пармезан;
  • чеддер;
  • фета;
  • плавлений.

Ковбасні вироби і консерви

У ковбасі, сосисках, різних м’ясних консервах, як і в сирах, міститься багато тираміну. Крім нього в напівфабрикатах повно шкідливих консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших Е добавок. Все це отруює організм і нерідко стає причиною головних болів в області лобно-скроневої частки, а також алергічного свербежу та неприємних відчуттів в животі.

Також такі наслідки можуть бути від копченої риби, сухариків і консервованих супів.

квашені продукти

Все квашені продукти проходять процес ферментації, а значить, накопичують тирамін. Найбільш поширені продукти – квашена капуста, морква по-корейськи і бочкові огірки.

перестиглі плоди

Перестиглі плоди теж містять велику кількість тираміну. Нерідко їх засушують в родзинки або фініки, покривають консервантом сульфитом і продають на прилавках магазинів. Сульфит шкідливий для організму, адже як будь-який консервант він отруює організм, що і проявляється головним болем. Разом з тирамін це дія посилюється і можна дістати тривалу мігрень.

Головний біль – вкрай неприємне відчуття, яке сильно погіршує настрій і загальну працездатність. Щоб її уникнути, потрібно ретельно вивчати етикетки на продуктах, уникати консервів, напівфабрикатів, алкоголю, витриманих сирів і магазинних сухофруктів, оброблених консервантом, тим більше що коштують вони зовсім не дешево.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code