5 Найсмачніших рецептів оладок з кабачків
04 червня 2020
Смажити, запікати, замінювати пшеничне борошно лляної, а яйця – насінням Чіа. Оладки з кабачка – відмінне дієтичне страва, рецепт якого можна змінювати до нескінченності, експериментуючи з текстурою івкусом.
Оладки з кропом
- 1 кабачок середнього розміру
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 100 г борошна
- пучок кропу
- сіль, перець, за смаком
- Кабачок і цибулину очистіть і натріть на тертці. Кріп дрібно наріжте
- З’єднайте овочі з яйцем і борошном. Суміш ретельно перемішайте.
- Смажте на рослинному маслі. Подавайте зі сметаною.
Оладки з сиром і часником
- 500 г кабачків
- 2 яйця
- 100 г твердого сиру
- полпучка петрушки, кілька гілочок кропу
- 8 ст.л. борошна
- рослинне масло для смаження
- 3 зубчики часнику
- 50 г м’якого сирного сиру
- 2 помідори
- Кабачок очистіть і натріть на дрібній тертці. Твердий сир необхідно також потерти на тертці. Зелень дрібно наріжте.
- У глибокій мисці з’єднайте кабачок, сир і зелень. Додайте яйця, сіль, перець, приправи за смаком, все ретельно перемішайте. Додайте поступово борошно, постійно перемішуючи суміш.
- Помідори очистіть від шкірки, для цього їх необхідно попередньо ошпарити окропом, і наріжте півколами. Сирний сир смешайьте з видавленим через прес часником.
- Нагрійте на сковороді рослинне масло, викладіть ложку тесту, зверху – часточку помідора, і трохи часниковою маси. Зверху викладіть ще трохи тесту, щоб закрити начинку.
- Смажте з обох сторін.
- Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої масла.Оладьі з кабачків найчастіше подають зі сметаною. В якості соусу можна використовувати майонез. Можна приготувати оладки з фаршем, для цієї страви підійде будь-який фарш (свинячий, яловичий і навіть рибний). Ложкою сформуєте оладки на сковороді, зверху додайте фарш і накрийте ще однією ложкою кабачкової суміші.
Запечені млинці без яєць з пюре з авокадо
- 2 ст.л. насіння Чіа
- 6 ст .. води
- ½ цукіні, порізаних кубиками
- 2 ст.л. мигдальної муки
- 2 ст.л. кокосової борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. меду
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч.л. рослинного масла
- Для пюре:
- ½ Авокадо
- 100 г помідорів чері, нарізаних
- 20 г зеленої цибулі, дрібно нарізаного
- 1 ч.л. лимонного соку
- Морська сіль і перець за смаком
- Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко папером для випічки і змастіть рослинною олією.
- Змішайте семяна Чіа з водою і дайте набрякнути протягом 15 хвилин.
- В кухонний комбайн або блендер додайте всі інгредієнти для млинців, включаючи семяна Чіа. Змішайте до однорідності.
- Викладіть на деку три гірки тесту і, використовуючи тильну сторону ложки, розподіліть суміш, формуючи оладки бажаної форми і розміру.
- Поставте деко в духовку і готуйте оладки 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть в середині готування.
- Поки готуються млинці, змішайте в мисці м’якоть авокадо, помідори черрі, цибуля і лимонний сік. Розімніть і приправте.
- Викладіть млинці на тарілку і зверху покладіть пюре з авокадо.
Оладки з яблуком і вівсянкою
- 1 кабачок середнього розміру
- 2 невеликих яблука
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. вівсяних пластівців
- 1,5 ст. борошна
- 100 мл води
- сіль, перець, приправи за смаком
- рослинне масло для смаження
- Кабачок і яблука очистіть від шкірки (за бажанням) і натріть на тертці.
- Змішайте борошно, сіль, воду, набряклі вівсяні пластівці і цукор. Перемішайте до однорідності. Додайте до суміші натерті яблука і кабачок і перемішайте.
- Смажте з двох сторін на рослинній олії.
- Вівсяні пластівці в цьому рецепті виступають замінником яєць, попередньо їх слід залити гарячою водою і залишити до повного охолодження. Далі, кабачок необхідно очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці.
Вівсяні пластівці в цьому рецепті виступають замінником яєць, попередньо їх слід залити гарячою водою і залишити до повного охолодження. Далі, кабачок необхідно очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці